وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه گذشته تحریم هایی را علیه هیات مدیره شرکت پراور پارس[1]، تولیدکننده پهپادهای نظامی در ایران اعمال کرد. قرار دادن اعضای هیئت مدیره و مدیران ارشد این شرکت در لیست تحریم‌ها، به جز خود شرکت، به محدود کردن گروه‌ها و افرادی که رژیم تهران می‌تواند برای اداره شبکه شرکت‌های اصلی خود استخدام کند، کمک می‌کند.

وزارت خزانه داری خاطرنشان کرد که پیش از این، پاراور پارس را به دلیل ساخت هواپیماهای بدون سرنشین برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران تحریم کرده بود و این در حالی بود که «ایران در حال تامین پهپاد برای عملیات نظامی روسیه برای هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی اوکراین است». تحریم‌های جدید شامل لیستی از هشت عضو هیئت‌مدیره این شرکت می‌شود، که یکی از آنها به عنوان مدیر اجرایی آن نیز فعالیت می‌کند.

این اقدام به دنبال تحریم بنیاد تعاون سپاه و پنج نفر از اعضای هیئت مدیره آن توسط وزارت خزانه داری آمریکا در 23 ژانویه انجام شد. به گفته خزانه داری، این بنیاد (مجموعه‌ای که سرمایه گذاری‌ها و دارایی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مدیریت می کند) "یک ستون اقتصادی کلیدی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که بخش عمده‌ای از قوای سرکوب وحشیانه رژیم را تامین می کند."

انگلیس و اتحادیه اروپا نیز در 23 ژانویه تحریم‌هایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با ایران اعلام کردند. در چند ماه گذشته، اهداف بسیاری در فهرست تحریم‌های چندین کشور غربی قرار گرفته‌اند. شایان ذکر است که انگلیس بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرد و این اولین باری بود که لندن یک نهاد اقتصادی مهم را از زمان عضویت در توافق هسته‌ای 2015 هدف تحریم قرار داده است. بنیاد تعاون بسیج، مانند بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یک نهاد کلیدی در امپراطوری تجاری اقتصادی سپاه است که مالکیت و کنترل شرکت‌های تابعه در بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران را داراست. ایالات متحده و اتحادیه اروپا هر دو قبلاً بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرده بودند.

تحریم اعضای هیأت مدیره این نوع شرکت‌ها یک اقدام تصاعدی است که فشار بر شبکه مدیران مورد اعتماد تهران را افزایش می‌دهد. بررسی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها[2] از مدیران مرتبط با سپاه نشان می‌دهد که اعضای هیئت‌مدیره منتخب بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مدت‌هاست با دارا بودن ظرفیت‌های دیگری در امپراتوری تجاری اقتصادی سپاه نقش داشته‌اند. این یافته زمینه را برای تحریم بیشتر مدیران سطوح عالی[3] و اعضای هیئت مدیره که دارای سابقه نمایندگی در سپاه هستند، تقویت می‌کند.

برای افزایش ریسک برای مدیران نخبه تهران و سخت‌تر کردن ایجاد شرکت‌های پیشرو برای این رژیم، واشنگتن و متحدانش باید به هدف تحریم قرار دادن اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های تحریم‌شده فکر کنند. دست رژیم از مدیران «توانمند» و «قابل اعتماد» خالی است. و از سویی هر دوی این ویژگی‌ها برای کسانی که فعالیت‌های پرخطر مانند پولشویی و تامین مالی تروریسم را مدیریت می‌کنند، ضروری است. تحریم انبوه مدیران مرتبط با سپاه ممکن است رژیم را وادار به تکیه بر جایگزین های نالایق و غیر قابل اعتماد کند و لذا این امر راه را برای نفوذ و ناکارآمدی باز خواهد کرد.

برای افزایش تأثیر تحریم‌ها، واشنگتن باید پنج گام زیر را بردارد:rn

    rn
  1. کمپین هماهنگ تحریم‌ها را گسترش دهد تا متحدان اصلی غیر عضو ناتو مانند استرالیا، کره جنوبی و ژاپن را در بر گیرد.
  2. rn
  3. متحدان را تشویق کنیم تا لیست‌های تحریمی خود را فراتر از ناقضان مستقیم حقوق بشر گسترش دهند و همه ارکان اقتصادی رژیم را در بر گیرند.
  4. rn
  5. تحریم هیئت مدیره و مدیران سطوح عالی شرکت‌های تحریم شده (همکاری کننده با سپاه)؛
  6. rn
  7. از آنجایی که ایالات متحده سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی خارجی می‌داند، واشنگتن باید مدیرانی را در پست‌های با نفوذ (هیئت مدیره یا مشاغل اجرایی سطوح عالی در امپراتوری تجاری اقتصادی سپاه پاسداران را که اقدام به حمایت مادی و معنوی از این نهاد تروریستی می‌کنند) را تحریم کند.
  8. rn
  9. برای به حداکثر رساندن اثر تحریم‌ها، خزانه‌داری باید به شرکت‌های بین‌المللی و شرکت‌های مالی دستور دهد تا با اعضای خانواده افراد تحریم شده با دقت بیشتری رفتار کنند تا این افراد نتوانند به عنوان بازویی برای افراد تحریم شده در فعالیت‌های ممنوعه فعالیت کنند.
  10. rn
rn

 

لینک به متن اصلی:

https://www.fdd.org/analysis/2023/02/08/us-and-allies-target-top-iranian-executives/

لینک به ترجمه 

http://thinktanker.blogfa.com/post/19