آیا سلاح جدید مبتنی بر ریز موج، چاره کار پهپاد‌های ایرانی است؟

ارتش آمریکا 66 میلیون دلار برای ساخت سلاحی اعطا می‌کند که بتواند پهپادها را در هوا منهدم کند.

حملات مکرر هواپیماهای بدون سرنشین روسیه به اوکراین منعکس کننده چالشی است که تقریباً در هر محیط عملیاتی برای ارتش ایالات متحده در حال افزایش است: چگونه می توان ازدحام پهپادها را بدون هدر دادن موشک های گران قیمت زمین به هوا شکست داد؟ ارتش ایالات متحده در حال همکاری با یک شرکت کالیفرنیایی برای توسعه سلاح های مبتنی بر ریزموج (مایکروویو) است که می تواند وسایل الکترونیکی موجود در هوا را منهدم کند

روز دوشنبه، شرکت ضد پهپاد اپیروس[1] اعلام کرد که برنده یک قرارداد نمونه اولیه 66 میلیون دلاری از دفتر قابلیت‌های سریع و فناوری‌های حیاتی ارتش برای سلاح مبتنی بر ریزموج ضدپهپاد آزمایشی لئونیداس[2] شده است. بر اساس بیانیه این شرکت، ارتش پس از نمایش موفقیت آمیز نمونه های اولیه، لئونیداس را به یک برنامه راهبردی تبدیل خواهد کرد.

اندی لوری[3]، مدیر تولید و مدیر عامل شرکت، لئونیداس را به عنوان یک سلاح پالس دهنده الکترومغناطیسی هدایت شونده یا (به صورت اختصار) سلاح EMP توصیف کرد. سلاح لئونیداس مانند لیزری است که ارتش سال‌ها از آن برای دفاع در مقابل پهپادها از آن استفاده می‌کند. اما بر خلاف لیزر، می‌تواند بر روی یک نوار کامل از آسمان تمرکز کند. لئونیداس در حمله خود از نوعی پارازیت بهبود یافته استفاده می‌کند که حتی روی پهپادهایی که هیچ ارتباطی با اپراتورهای خود ندارند نیز عمل می‌کند.

لوری درباره این سلاح گفت: حدود یک سال پیش، این شرکت، آزمایش این سلاح را در برابر پهپادهای بزرگ گروه 3[4] آغاز کرد. او گفت: «آنچه ما دریافتیم این بود که ما در برابر تمام سیم‌ کشی‌هایی که در طول بال‌ها به کار می‌روند و عهده دار کنترل پهپاد هستند، بسیار مؤثر عمل کردیم».

او گفت که شرکت اپیروس، در حال حاضر روی تراشه‌های نیترید گالیوم آزمایش می‌کند که مشخص شده است که قدرت را در کاربردهای راداری و انرژی هدایت‌شده تقویت می‌کند. سلاح‌های ریزموج قبلی از لوله‌های خلاء استفاده می‌کردند انرژی خود را در یک پرتو بسیار بسیار نازک متمرکز می‌کردند و مانند یک لیزر پرانرژی به سمت هدف نشانه می‌رفتند. او گفت که استفاده از تراشه نیترید گالیوم و همچنین استفاده های جدید از هوش مصنوعی برای شناسایی فرکانس، به سلاح لئونیداس اجازه می دهد تا بازده انرژی خود را بسته به نوع پهپاد، به میزان مورد نیاز برای هدف قرار دادن آن تغییر دهد. این سلاح با تغییر فرکانس، پالس‌ها، و غیره، تاثیر مخربی بر روی پهپادها بدون این که هزینه اضافه‌ای برای پرتاب موشک‌های گران قیمت داشته باشد دارد.

«پهپاد های ایرانی شاهد» بیش از یک تهدید برای اوکراین هستند. آنها همچنین علیه نفتکش‌ها در خاورمیانه استفاده شده‌اند. در حالی که مقامات نظامی و دفاعی ایالات متحده نیازهای مداوم دفاع هوایی اوکراین را برجسته می کنند، پاسخ آنها تاکنون موشک‌های زمین به هوا مانند سام، پاتریوت و سایر سامانه‌های موشکی پیشرفته و همچنین لیزر ومپایر و راکت های هدایت شونده بوده که مخارج سنگینی را متحمل دولت کرده است.rn

 
rn

http://thinktanker.blogfa.com/post/16